curs nautic categoria d

Curs nautic categoria D este necesar pentru obtinerea permisului de barca pentru apele interioare (râuri, lacuri, fluvii). Cursul se desfășoară sâmbăta și duminica în București sau online.

Certificatul internațional conducător de ambarcațiune agrement, clasa D conferă dreptul titularului de a conduce bărci pe ape interioare.
Curs nautic categoria D te pregătește în vederea obținerii acestui certificat (carnet barca) și presupune însușirea de cunoștințe și formarea de deprinderi practice pentru:

  • navigația în condiții de siguranța cu ambarcațiuni de agrement;
  • conducerea și manevrarea ambarcațiunilor în siguranța pentru evitarea punerii în pericol a navelor aflate în trafic;
  • însușirea de cunoștințe necesare căutării-salvării și supraviețuirii pe apă și a regulilor de menținerea vitalității ambarcațiunilor în caz de avarii.

Pot participa la curs persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani și care doresc să candideze la evaluarea necesară obținerii certificatului de conducător de ambarcațiune de agrement clasa D.
Programa de curs cuprinde module de pregătire teoretică de navigație, marinărie, manevrarea ambarcațiunilor, regulament de navigație pe Dunăre, căutare si salvare pe apă.

Valabilitatea cursului:

Autoritatea Navală Română nu prevede deocamdată un termen de valabilitate pentru diplomele eliberate de școlile nautice. Așadar diploma de la noi nu expiră! În baza diplomei eliberate de noi poți susține examenul teoretic la ANR oricând te vei simți pregătit.

Se va primii gratuit suportul de curs și chestionarele după care va puteți pregătii pentru examinarea la ANR.

Prețul cursului nautic clasa D îl puteți vedea în formularul de înscriere din partea de jos a paginii.

Dacă veniți cu 3 prieteni beneficiați toti 3 de 10% discount. Pentru aceasta oferta se va elibera o singura factura.

Programari cursuri viitoare

 

Cât de util este un curs nautic categoria D ?

  Curs nautic categoria D oferit de All4Boats.ro oferă șansa iubitorilor de aventură să exploreze cei aproximativ 8.800 km2 acoperiți de apă din țara noastră. Râurile navigabile includ Dunărea, care este cel mai important curs de apă din România și al doilea ca lungime din Europa, dar și Mureșul, Oltul, Prutul, Siretul sau Tisa. La acestea se adaugă numeroase lacuri și canale, precum și bazine portuare care sunt utilizate atât pentru transportul de mărfuri cât și pentru agrement.
  Un loc special pentru a folosi curs nautic categoria D este cu siguranță Delta Dunării, o comoară națională care nu încetează să uimească generații de iubitori ai florei și faunei. Pentru a beneficia de această experiență, avem nevoie de o inițiere în conducerea unei bărci echipată cu un motor cu o putere mai mare de 15CP. Este de asemenea important de menționat că nu întreaga suprafață a râurilor din România este navigabilă.

  Curs nautic categoria D este conceput să ofere noțiunile teoretice necesare cursanților ce doresc să navigheze pe categoriile de ape interioare întâlnite în țara noastră. Elevii noștri vor învăța atât noțiunile necesare ce le vor permite să navigheze în siguranță, atât ei cât și ceilalți participanți la trafic. Noi considerăm că între conducerea unei bărci și a unui autoturism există câteva similitudini, așa cum există deosebiri.
  În primul rând trebuie să discutăm despre vârstă: ca și în cazul școlii de șoferi, vârsta minimă pentru înscrierea la un astfel de curs este de 18 ani. Și tot ca și în cazul școlii de șoferi, trebuiesc însușite o sumă de informații ce va vor permite navigarea în condiții de siguranță. La acestea se adaugă, spre deosebire de conducerea unui autoturism, o seamă de cunoștințe necesare căutării, salvării și supraviețuirii pe apă, precum și reguli de menținere a vitalității ambarcațiunii în caz de avarie.

Ce beneficii ne aduce un curs nautic categoria D ?

  Curs nautic categoria D este conceput pentru a oferi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a conduce o navă de agrement de dimensiuni medii în zonele interioare ale apelor navigabile. Deținerea certificatului pentru categoria D vă permite să conduceți ambarcațiuni de agrement de până la 24 de metri lungime. Aceste cursuri vă vor învăța regulile de navigație, astfel încât să puteți naviga în condiții de siguranță.
  Și în mod obligatoriu, veți învăța să utilizați echipamentele de navigație, dar și cum puteți gestiona ambarcațiunea în diferite condiții meteorologice, cum să efectuați manevre și cum să protejați echipamentele de navigație. Atunci când veți dori să închiriați o ambarcațiune de agrement, faptul că dețineți acest certificat va asigura proprietarii acesteia că aveți abilitățile necesare pentru a o conduce în condiții de siguranță. Cu alte cuvinte, acest certificat este un pașaport către bună dispoziție și aventură!

  Cursuri barca categoria D sunt o condiție obligatorie pentru a conduce o navă de agrement pe apele interioare din majoritatea țărilor din lume, cele din Europa nefăcând excepție de la această reglementare. Mai mult decât atât, mulți proprietari de bărci solicită înainte de efectuarea formalităților de închiriere a unei bărci, printre alte dovezi că barca va reveni la mal în condiții de siguranță, existența unui astfel de certificat. Dar brevetul nu asigură doar siguranța ambarcațiunii, ci și pe cea a echipajului.
  Capitolul destinat menținerii vitalității bărcii include și instruirea echipajului în privința utilizării echipamentelor de siguranță și a dispozitivelor de salvare, pregătirea unui plan de acțiune detaliat pentru avarii majore iar uneori sunt recomandate chiar exerciții de evacuare. Același curs include și cunoștințele necesare supraviețuirii pe apă, dar și cunoștințe despre căutarea și salvarea eventualilor naufragiați. Cu siguranță, un astfel de curs dezvăluie noțiuni complexe ce pot deveni determinante.

Cerere înscriere cursuri nautice
Vă rugam trimiteți-ne toate datele necesare pentru a vă putea trimite factura pentru cursul dorit. Aceste date nu se vor stoca în nici o baza de date, vor fi folosite doar pentru facturarea cursului și emiterea diplomei. De aceea vă rugam sa verificați datele sa fie corecte.

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?