Cursuri operator radio LRC Cursuri operator radio LRC va ofera certificatul general de operator radio – Long Range Certificate (curs radio maritim), valabil pentru conducători de ambarcațiuni de agrement clasele A, B, C, D, S este valabil pe o perioada de 5 ani si este emis de ANCOM. Cursul se realizează în vederea obținerii „Certificatului de operator de radiocomunicații GMDSS – LRC – Global Maritime Distress and Safety System – Long Range Certificate, pentru conducători de ambarcațiuni.

Acest certificat international emis de ANCOM este necesar în cazul în care doriți sa călătoriți în afara României fie cu barca proprie fie ca doriți sa închiriați o barca cu motor sau vele. La ieșirea din țara cu ambarcațiunea, acest certificat este cerut de ANR dar și de Politia de Frontiera. In afara țarii de obicei înainte de închirierea unei ambarcațiuni va este cerut de asemenea acest certificat.

Cursul radio este bazat pe pregătirea cursanților pentru a asigura instruirea necesară conducătorilor de ambarcațiune de agrement, conform Ordinului nr. 534 din 26 iunie 2007, și a Ordinului nr.344 din 29.04.2010, pentru obținerea Certificatului de operator radio pentru ambarcațiuni de agrement și presupune însușirea de cunoștințe, tehnici, metode și deprinderi practice pentru îndeplinirea cerințelor minime necesare pregătirii conducătorilor de ambarcațiuni de agrement în conformitate cu indicațiile ANCOM precum și instruirea teoretică și practică a cursanților privind realizarea comunicațiilor maritime.

Programa de curs cuprinde module de pregătire teoretică și practică privind cunoștințe despre radiocomunicațiile în serviciul maritim, cunoștințe practice în utilizarea echipamentului radio, proceduri privind operarea practică a echipamentelor GMDSS, cunoștințe pentru comunicațiile radiotelefonice. Cursul se termina cu examen de absolvire pe baza de test grila si proba practica. Se primește gratuit suportul de curs.

Examenul pentru obținerea Certificatului General de Operator Radio pentru Conducători de Ambarcațiune de Agrement (GMDSS-LRC) se dă la sediul All4Boats in cadrul cursuri lor operator radio LRC – cu comisie formata din personalul școlii – nu este necesar un examen separat la ANCOM. Cursul se tine în timpul săptămâni și durează 2 zile a câte 4 ore. La sfârșitul cursului veți avea CERTIFICATUL GENERAL DE OPERATOR RADIO – LONG RANGE CERTIFICAT, valabil pentru conducători de ambarcațiuni de Agrement clasele A, B, C, D și S recunoscut international.

Prețul cursului îl puteți vedea în formularul de înscriere din partea de jos a paginii.

Cerere înscriere cursuri nautice
Vă rugam trimiteți-ne toate datele necesare pentru a vă putea trimite factura pentru cursul dorit. Aceste date nu se vor stoca în nici o baza de date, vor fi folosite doar pentru facturarea cursului și emiterea diplomei. De aceea vă rugam sa verificați datele sa fie corecte.

 

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?