Cursuri nautice categoria C teoretice se desfășoară pe durata a doua zile in București, sâmbăta și duminica sau online.

Certificatul international de conducător de ambarcațiune de agrement cu motor clasa C.  Conferă dreptul titularului de a conduce ambarcațiuni de agrement în zone maritime care să nu depășească o distantă de maximum 6 Mm faţă de coastă.
Certificatul de conducător de ambarcațiune de agrement clasa C se poate obține prin examen de către orice candidat care îndeplinește următoarele condiții:
1. Are vârsta minimă de 18 ani.
2. A absolvit cursul de pregătire pentru obținerea certificatului international de conducător de ambarcațiune de agrement cu motor, clasa C.
Autoritatea emitentă: Autoritatea Navală Română.
Durata: 3 zile (2 zile teorie în București sau online și a treia zi iesim un pic la practica pe apa)
La finalul cursului veți obține diploma, care atesta absolvirea „Cursului de Pregătire pentru obținerea certificatului international de conducător ambarcațiune de agrement cu motor, clasa C”.

Valabilitatea cursului:

Autoritatea Navală Română nu prevede deocamdată un termen de valabilitate pentru diplomele eliberate de școlile nautice pentru cursuri nautice categoria C . Așadar diploma de la noi nu expiră! În baza diplomei eliberate de noi poți susține examenul teoretic la ANR oricând te vei simți pregătit.

Se va primii gratuit suportul de curs și chestionarele după care va puteți pregătii pentru examinarea la ANR.

Prețul cursului nautic clasa C îl puteți vedea în formularul de înscriere din partea de jos a paginii.

Dacă veniți cu 3 prieteni beneficiați toti 3 de 10% discount. Pentru aceasta oferta se va elibera o singura factura.

Programari cursuri viitoare

Cursuri nautice categoria C

Cerere înscriere cursuri nautice
Vă rugam trimiteți-ne toate datele necesare pentru a vă putea trimite factura pentru cursul dorit. Aceste date nu se vor stoca în nici o baza de date, vor fi folosite doar pentru facturarea cursului și emiterea diplomei. De aceea vă rugam sa verificați datele sa fie corecte.

De ce îmi sunt necesare niște cursuri barca categoria C?

cursuri barca categorie C

  Cursuri barca categorie C oferite de All4Boats.ro sunt necesare oricui dorește să facă un pas către libertatea de a conduce o barcă cu motor cu o putere mai mare de 15CP. Aceste cursuri vă oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a conduce barca în siguranță și pentru a evita situațiile periculoase pe apă. Pe lângă aspectele teoretice, cum ar fi navigația, meteorologia, regulile de siguranță și comunicațiile radio, Cursuri barca categorie C vor acoperi și aspecte practice, cum ar fi manevrarea și ancorarea navei, comunicarea cu echipajul și alegerea echipamentelor de siguranță.
  În plus, în multe țări, obținerea categoriei C de barcă este necesară pentru a putea naviga pe anumite tipuri de ape interioare. La cele de mai sus se poate adăuga un aspect peste care multă lume are tendința să treacă cu ușurință. Poți ieși sau intra în port cu o ambarcațiune cu vele, folosind doar forța vântului.

  Cursuri barca categoria C par inutile din această perspectivă, mai ales dacă tu ești un împătimit al navigației cu vele! Dar pentru aceasta ai nevoie de abilități de navigare excepționale, vreme prielnică și norocul de a nu te afla într-o zonă unde acest lucru este interzis de reglementările legale. Este important să realizezi că, chiar și cu velele ridicate, trebuie să fii capabil să manevrezi și să controlezi barca în siguranță, inclusiv în condiții de vânt puternic sau valuri mari.
  Iar în cazul în care condițiile meteorologice nu sunt prielnice sau există cel mai mic risc ce ar pune în pericol siguranța echipajului, a bărcii tale sau a altor bărci, este recomandat să folosești motorul pentru a elimina pericolul potențial și a face manevrele în siguranță. În plus, este important să ții cont de regulile locale privind navigația, care pot include restricții privind navigarea cu vele din rațiuni de siguranță.

Aceste cursuri barca categorie C nu-ți permit navigarea în jurul lumii!

cursuri barca categorie C

  Cursuri barca categorie C sunt destinate navigației pe mare în ape protejate, la o distanță de până la 12 mile marine de țărm. Navigarea în jurul lumii este o provocare și o aventură complexă, care implică cunoștințe avansate de navigație, comunicare și gestionarea resurselor, precum și o pregătire tehnică și mentală adecvată. Pentru acest tip de aventură este necesară de asemenea o licență de categoria A, aceasta oferind cunoștințe avansate de navigație și permite navigarea la o distanță mai mare de 12 mile marine față de țărm.
  Prin urmare, deși cursuri nautice de categoria C oferă cunoștințe de baza pentru a naviga în ape protejate, ele nu sunt suficiente pentru a naviga în jurul lumii. Dar, cu riscul de a vă bulversa, acest permis, chiar dacă nu este suficient, este necesar. Pentru că, după cum bine știm, singura cale de ieșire din Marea Neagră către Marea Mediterană este strâmtoarea Bosfor!

  Cursuri nautice categoria C sunt obligatorii dacă trebuie să tranzităm această strâmtoare. Pentru a naviga prin Bosfor trebuiesc respectate anumite reguli și restricții, în special pentru navele de agrement. Conform Convenției Montreux din 1936, navele comerciale și de pasageri au prioritate în traficul maritim, în vreme ce navele mici de agrement trebuie să obțină aprobări speciale de la autoritățile portuare turcești și sa respecte anumite reguli de navigație.
  Una din cele mai importante reglementări, în cazul de față, este folosirea motorului pe toată perioada tranzitării strâmtorii. Din acest motiv, dacă doriți să navigați în afara Mării Negre este obligatoriu să urmați cursurile ce vă oferă dreptul de a conduce ambarcațiuni cu motor. Iar dacă ajungeți într-o bună zi să navigați prin Bosfor, trebuie cu siguranță să vă asigurați că dețineți toate documentele și autorizațiile necesare și că sunteți pregătit pentru condițiile de navigare specifice din Bosfor, apa dintre două continente!

Cu ce se distinge clasa C între acreditările de navigație de agrement?

cursuri barca categorie C

  Clasa C a certificării conducerii ambarcațiunilor de agrement cu motor este considerată specială deoarece permite conducătorului de ambarcațiune să navigheze în afara zonelor de navigație protejate, ceea ce înseamnă că este permisă navigația în apropierea țărmurilor sau în ape deschise. Navigația în ape deschise se referă la deplasarea unei ambarcațiuni în largul mării sau în apele oceanice, departe de țărm sau de orice obstacol care ar putea constitui o amenințare pentru navigație. Aceasta implică navigarea în ape în care vizibilitatea poate fi redusă și în care condițiile meteorologice pot fi mai dificile.
  Navigația în ape deschise poate fi mai complexă și mai periculoasă decât navigarea în zone protejate, precum porturi, fluvii sau lacuri, deoarece în ape deschise pot apărea valuri mari, curenți puternici, furtuni sau alte condiții meteo periculoase. De asemenea, navigarea în ape deschise poate fi mai solicitantă fizic și psihic, deoarece ambarcațiunile sunt expuse la condiții extreme în larg.

  Clasa C oferă o pregătire adecvată pentru a naviga în siguranță în ape deschise. Cu siguranță că va trebui ca înainte de ieșirea în larg să vă informați în detaliu despre condițiile meteorologice și să porniți doar dacă acestea sunt suficient de blânde încât să nu vă pună în pericol pe dumneavoastră sau ambarcațiunea. Deasemenea, este obligatoriu să aveți echipament de siguranță adecvat și sa respectați toate reglementările de navigație și de siguranță pe mare.
  Este important de menționat că cerințele pentru obținerea certificatului de conducere a ambarcațiunilor cu motor clasa C pot varia în funcție de țară. În unele țări, deținerea unui astfel de certificat poate fi obligatorie pentru a naviga în afara zonelor de navigație protejate sau în apele internaționale, ceea ce face această acreditare esențială pentru cei ce doresc să navigheze în mod regulat în aceste zone. Oricum, pregătirea riguroasă și cunoștințele solide sunt esențiale tuturor navigatorilor!

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?