Cununie pe barca

Cununie pe mare

Pentru acest pas este necesar sa ne transmiți prin whatsapp, email, messenger sau telefonic data dorita de tine pentru cununia pe mare. Noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil și iți vom trimite factura de avans pe email. Dupa plata acesteia, ambarcațiunea dorita este rezervata.

Certificatul medical prenupțial

Următorul pas este obținerea certificatului medical prenupțial care este un document obligatoriu și atestă starea de sănătate a ambilor parteneri. 

Pe velier, căsătoria nu poate avea loc mai devreme de 10 zile de la depunerea actelor, dar nici mai târziu de 14 zile pentru că ar expira certificatele prenupțiale. Astfel, este indicat sa se programeze obținerea analizelor cu 11-13 zile înainte de data programata pentru căsătoria civila pe barca. Când îți faci programarea pentru certificatul medical prenupțial ține cont și de faptul că la anumite clinici analizele durează câteva zile.

Întâlnirea în marina Limanu sau Mangalia

In ziua programata, va așteptăm împreuna cu invitații în marina, la ora stabilita de tine. Cu o zi înainte sau mai devreme cu câteva ore poate veni cine se ocupa de decoratul bărcii. Întâlnirea în port este și o ocazie pentru prima sesiune foto cu invitații. Atentie toate persoanele de pe yacht sa aibe documente de identitate necesare la trecerea frontierei. Copii sa aibe pasaport si insotit de parinti sau imputernicire daca nu sunt ambi parinti.

Plecarea din port

Când toți invitații sunt la bord, plecam de la ponton. Ne vom îndrepta pe lacul Limanu, spre locul de efectuarea a formalităților de trecere a frontierei. In aceasta etapa apa va fi calma și se pot servi la bord cocktailuri și gustări. 

Actele pentru trecerea frontierei

Înainte de ieșirea în larg trebuie sa efectuam o oprire la punctul de trecere al frontierei. Astfel acostam în dreptul politiei de frontiera și căpitanul va merge cu actele de identitate ale tuturor participanților pentru înregistrarea ieșirii din țara. Dupa înregistrarea actelor pentru ieșirea din apele teritoriale romanești, căpitanul se va întoarce la bord însoțit de un ofițer de politie de frontiera care va verifica identitatea persoanelor de la bord. In timpul de așteptare petrecerea poate continua pe barca eventual se poate face o sesiune foto.

Ieșirea pe mare

Acum este timpul sa ieșim pe mare cu destinația Bulgaria. In timpul acesta ne putem bucuram de mare, de soare, de briza și de cocktailurile reci. Dupa ce trecem de Vama Veche ne apropiem de punctul în care vom oficia cununia. Acesta va fi punctul unic pe harta în care va veți unii destinele.

Ceremonia cununiei pe mare

Am ieșit din apele teritoriale a României. Acum ambarcațiunea cu pavilion romanesc a devenit o insula romanească în ape teritoriale străine. Comandantul navei, este acum guvernator al insulei, președinte, primar, prim-ministru si notar. Poate conform legii sa oficieze cununia pe mare intre doi cetățeni romani. Din acest moment putem îndeplini ceremonia oricând. Locația în care spuneți DA va fi trecuta pe certificatul de căsătorie și acela va fi locul vostru unic pe care îl puteți vizita și în anii următori pentru a celebra acest moment unic.

Întoarcerea în marina. Formalități

Dupa finalizarea cununiei pe mare este timpul sa ne reîntoarcem la mal. Schimbam direcția velierului și ne îndreptăm spre marina din care am plecat. Este necesar sa ne oprim din nou la politia de frontiera pentru efectuarea formalităților de intrare. 

Dupa efectuarea formalităților de re-intrare in Romania, ne putem relaxa pe lacul Limanu. In golful lacului unde apa este liniștită vom ancora pentru a vedea apusul si vom servi masa, tort, vom bea șampanie, sau chiar baie.

La final vom semna actele necesare.

Depunerea dosarului.

De acest pas ne ocupam noi. Dosarul va fi depus la cea mai apropiata căpitănie (căpitănia Mangalia în cazul nostru) spre înaintare către oficiul de stare civila care procesează dosarele de căsătorie în afara teritoriului României si anume Starea Civila Sector 1 București.

Eliberarea certificatului de căsătorie

In termen de 10-14 zile Starea civila sector 1 procesează dosarul cununiei pe mare oficiate de un căpitan de nava în afara apelor teritoriale românești și eliberează certificatul de căsătorie. Unul dintre soți va fi sunat și invitat sa ridice personal certificatul de căsătorie în original. Certificatul se poate ridica și pe baza de procura autentica de către o terța persoana împuternicită de către unul dintre miri.

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?